Co potřebujeme?
Korpus:
5 vajec
120 g polohrubé mouky
120g cukru
1 lžíce oleje
30g holandského kakaa
špetku jedlé sody nebo prášku do pečiva
Krém
500g jogurtu
1 šlehačka 33 %
1/2 tabulka hořké čokolády
1 velká margotka
moučkový cukr na doslazení
1-2 ztužovače šlehačky
1/2 tabulka hořké čoklady na ozdobu
Jak na to ?
Korpus:
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh a žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Do žloutkové směsy přidáme postupně mouku, olej, kakao a špetku jedlé sody a nakonec zapracujeme sníh z bílků. Pečeme na 180 °C cca 10 minut.
Krém:
Nastrouháme margotku, čokoládu a smícháme s jogurtem a cukrem. Šlehačku vyšleháme a smícháme s jogurtouvou směsí a ztužovačem. Dáme na vychladlý korpus a posypeme nastrouhanou čokoládou, necháme vychladit.
Výborný dezert.Jen se po něm zaprášilo.Andy
OdpovědětVymazat