čtvrtek 6. listopadu 2014

Co potřebujeme?


Korpus:
5 vajec
120 g polohrubé mouky
120g cukru
1 lžíce oleje
30g holandského kakaa
špetku jedlé sody nebo prášku do pečiva

Krém
500g jogurtu
1 šlehačka 33 %
1/2 tabulka hořké čokolády
1 velká margotka
moučkový cukr na doslazení 
1-2 ztužovače šlehačky

1/2 tabulka hořké čoklady na ozdobu

Jak na to ? 


Korpus:
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh a žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Do žloutkové směsy přidáme postupně mouku, olej, kakao a špetku jedlé sody a nakonec zapracujeme sníh z bílků. Pečeme na 180 °C cca 10 minut. 

Krém:
Nastrouháme margotku, čokoládu a smícháme s jogurtem a cukrem. Šlehačku vyšleháme a smícháme s jogurtouvou směsí a ztužovačem. Dáme na vychladlý korpus a posypeme nastrouhanou čokoládou, necháme vychladit.

Tagged:

1 komentář: