pátek 19. června 2015


Co potřebujeme ?

200 g cizrny
2 menší cukety
1 velkou cibuli
3 stroužky česneku
3 větší rajčata
3 lžíce zeleného hrášku
1 rajčata v konzervě
1/2 citronu
hrst čerstvého koriandru
3 lžičky koření garam masala
1/2 lžičky římského kmínu
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky mletého kardamonu
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 lžíce olivového oleje
sůl

Jak na to?

Cizrnu namočíme na 12 hodin do studené vody, pak vodu slijeme, přidáme čerstvou vodu, osolíme a uvaříme v tlakovém hrnci do měkka cca 25 min.
Cuketu nakrájíme na menší kostky, cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do větší pánve vlijeme olej, přidáme cuketu, cibuli, rozmačkaný česnek a přisypeme všechno koření, kromě čerstvého koriandru a opékáme cca 5-10 minut, poté přidáme nakrájená rajčata, hrášek, konzervovaná rajčata a necháme provařit cca 5 minut. Nakonec vmícháme citronovou štávu, hrst čerstvého koriandru a přisypeme uvařenou cizrnu. Podáme s uvařenou basmati rýží.









Tagged: , , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat