čtvrtek 19. února 2015




Co potřebujeme?

500g bramborových gnocchi  (buď domácí nebo kupované, u těch doporučuji připlatit a koupit opravdu kvalitní a chlazené)

250g lesních hub
1 menší čerstvý fenykl
2 lžíce ricotty
1 velkou cibuli
100g sýra Casolét (italský sýr z plnotučného mléko z oblasti Val di Sole)

olej, voda nebo vývar na podlití
sůl, pepř, rozmarýn
parmezán na ozdobení




Jak na to?

Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě, vaříme cca 1 min. (až vyplavou na hladinu jsou hotové) a scedíme.
Cibuli, houby a fenykl nakrájíme na plátky, vložíme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme lžičku rozmarýnu a opékáme na oleji cca 5-10 minut, podlijeme trouchou vody nebo vývaru a poté vmícháme nakrájený sýr Cosolét, až se rozpustí vmícháme ricottu, necháme provařit a smícháme s gnocchi. Zdobíme nastrouhaným parmezánem.

Tagged: , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat