Co potřebujeme?
500g bramborových gnocchi (buď domácí nebo kupované, u těch doporučuji připlatit a koupit opravdu kvalitní a chlazené)
1 menší čerstvý fenykl
2 lžíce ricotty
1 velkou cibuli
100g sýra Casolét (italský sýr z plnotučného mléko z oblasti Val di Sole)
olej, voda nebo vývar na podlití
sůl, pepř, rozmarýn
parmezán na ozdobení
Jak na to?
Gnocchi uvaříme ve vroucí osolené vodě, vaříme cca 1 min. (až vyplavou na hladinu jsou hotové) a scedíme.
Cibuli, houby a fenykl nakrájíme na plátky, vložíme na pánev, osolíme, opepříme, přidáme lžičku rozmarýnu a opékáme na oleji cca 5-10 minut, podlijeme trouchou vody nebo vývaru a poté vmícháme nakrájený sýr Cosolét, až se rozpustí vmícháme ricottu, necháme provařit a smícháme s gnocchi. Zdobíme nastrouhaným parmezánem.
0 komentářů:
Okomentovat