čtvrtek 8. ledna 2015



Co potřebujeme? 

Na korpus:

15 vajec
300g cukru
300g hladké mouky
5 lžic oleje
prášek do pečiva nebo jedlou sodu
kakao

Na krém:
2x mascarpone (500g)
1x smetanu 33 %
150g zakysané smetany
vanilkový extrakt
cukr či sirup (agáve, rýžový aj). podle chuti

Na ozdobu: 
cukrářské trubičky
ovoce
marmeládu

Jak na to?

Korpus 

První korpus: z 10 vajec oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme postupně mouku, kakao, olej, prášek do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 35 min. jestli je korpus hotový zkontrolujeme špejlí (musí být suchá). Z dalších 5 vajec, mouky, cukru, oleje, prášku do pečiva, kakaa zopakujeme postup jako u prvního korpusu a pečeme cca 15 minut.

Krém

Šlehačku vyšleháme do tuha. Mascarpone a zakysanou smetanu ušleháme s cukrem a vanilkovým extraktem, nakonec vmícháme šlehačku.

První velký korpus rozřízneme na polovinu. Korpus pomažeme marmeládou a rozetřeme na něho část krému a posypeme ovocem, přiklopíme druhým dílem korpusu, zopakujeme postup a přiklopíme třetím dílem korpusu, ten pomažeme marmeládou, potřeme krémem, který rozetřeme i po obvodu dortu. Na obvod dortu skládáme trubičky - přilepí se na krém. Pak obvod dortu stáhneme mašlí a nakonec ozdobíme ovocem. 





Tagged: ,

0 komentářů:

Okomentovat