neděle 25. ledna 2015




Co potřebujeme?

600g libového jehněčího masa
1 velkou cibuli
3 stroužky česneku
120g sušených meruněk
1 lžičku citronového tymiánu (nebo obyčejného tymiánu)
2 lžičky koření garam masaly
400g rajčatového pyré nebo rajčat v plechovce
500ml masového vývaru
3 velké mrkve
sůl, olej
citronová kůra z 1 bio citronu

Jak na to? 

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek a mrkev nakrájíme na plátky, vložíme do pánve a necháme na kapce oleje lehce zesklovatět, přidáme osolené a okořeněné maso, tymián a opékáme 5 minut, dokud není maso zatažené ze všech stran, poté přilejeme pyré z rajčat nebo rajčata v plechovce, promícháme a vlijeme do pekáčku. Přilijeme vývar, rozpůlené meruňky a vložíme do předehřáté trouby, kde pomalu dusíme na 170 °C cca 3 hod, dokud není maso úplně měkké. V případě potřeby ještě podlijeme buď vývarem nebo vodou.  Po dopečení vmícháme nastrouhanou kůru z citronu.
Podáváme s bulgurem, kuskusem a zdobíme lžičkou jogurtu nebo zakysané smetany. 

Tagged: ,

0 komentářů:

Okomentovat