čtvrtek 19. února 2015


Co potřebujeme ?

600g vepřové kotlety v celku bez kosti
3 stroužky česneku - nakrájeného na plátky
6 stonků čerstvého tymiánu
500ml mléka
2 lžíce riccoty nebo zakysané smetany
sůl, pepř
olej

Jak na to?

Kotletu ze všech stran osolíme a opepříme, na rozpálené pánvičce na oleji opečeme tak, aby bylo maso ze všech stran zatažené. Mléko smícháme s česnekem a tymiánem a ohřejeme. Maso vložíme do zapékací mísy a zalijeme mlékem tak, aby bylo ze 3/4 ponořené. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 2,5 hod, občas maso přelijeme výpekem z mléka. Poté maso vyjmeme a výpek z mléka rozmixujeme spolu s riccotou nebo smetanou a svaříme na polovinu, případně lehce zahustíme.
Podáváme s bramborovou kaší a pečenou mrkví.

Tagged: ,

0 komentářů:

Okomentovat