pondělí 11. dubna 2016





Tento recept je odlehčená verze klasického Míša řezu, nicméně je stejně dobrý a hlavně odlehčený od spousty tuku v krému, který mě přijde naprosto zbytečný. Množství je na velkou skleněnou zapékací mísu a tak v případě klasického plechu je třeba množství navýšit min. 2x a co budete potřebovat :

Na korpus:
3 vejce
60g celozrnné hladké mouky
40g třtinového cukru
20g medu
2 lžíce karobu nebo holandského kakaa
2 lžíce oleje
špetku jedlé sody

Na krém:
1 polotučný tvaroh
1 ricottu
javorový sirup dle chuti
1/2 lžičky vanilkového extraktu

Na polevu:
100g vysokoprocentní hořké čokolády
2-3 lžíce mléka

A jak na to ?

Korpus
Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky vyšleháme s cukrem a poté zašleháme med, mouku, olej, sodu, kakao  a nakonec vmícháme bílky, pokud by těsto bylo husté vmícháme ještě trochu mléka. Vlijeme na moukou vysypanou mísu a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut. Poté necháme vychladit.

Krém
Všechny ingredience vyšleháme.

Poleva
Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni v pár lžicích mléka.

Na vychladlý korpus navrstvíme krém a zalijeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici vychladit pár hodin.

Tagged: , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat