čtvrtek 24. března 2016



Co potřebujeme? 

400g cizrny
600 g mletého hovězího masa
600 g rajčatového pyré nebo krájených rajčat
2 velké cibule
4 stroužky česneku
1 střední cuketu
4 lžíce olivového oleje
koření :1 lžičku uzené papriky,
            3 lžičky tandori masaly
            2 lžičky koriandrových listů
            sůl
            kdo mám rád pikantnější může přidat chilli
balkánský sýr - na dozdobení 

Jak uvařit cizrnu? 
Cizrnu propláchneme a necháme 12 hodin namočenou ve vodě.  Poté vodu slijeme a vaříme v nové osolené vodě do změknutí. Pro rychlejší uvaření jí vařím v tlakovém hrnci, kde je uvařena za cca 20 minut.    Lze také použít konzervovanou cizrnu, ale tu já mám raději do pomazánek nebo do salátu.



Jak na to?

V hluboké pánvi na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a česnek, přidáme koření a zarestujeme, po té přidáme na kostičky pokrájenou cuketu, 5 minut ji opékáme a poté vložíme mleté maso, osolíme a maso opékáme 5 minut, nakonec přidáme rajčatové pyré a necháme 10 minut povařit.

Poté masovou směs smícháme s cizrnou. Na talíři dozdobíme rozdrobeným balkánským sýrem.



Tagged: ,

0 komentářů:

Okomentovat