středa 16. března 2016


Receptů na cheesecake je nespočet i já jsem jich vyzkoušela hodně, ale tenhle zachutnal asi nejvíc a tady je recept:

Budete potřebovat:

2 tučné tvarohy
2 cream cheese
350ml smetany ke šlehání 33 %
1 lžičku vanilkového extraktu
50ml javorového sirupu
70g cukru muscovado - extra jemný třtinový cukr nahrazuje moučkový cukr a navíc má i lepší chuť a složení (lze s ním péct cukroví aj. koupit ho lze ve zdravých krámkách)
70g hořké čokolády 70 %
125g másla
200g máslových sušenek
ovoce na ozdobu

A jak na to ? 

Korpus:

Sušenky rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs natlačíme na dno dortové formy a necháme 30 minut chladit v lednici.

Krém:

Nejdříve si vyšleháme smetanu s 30g cukru do husté šlehačky. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu. Zbytek cukru a javorového sirupu vyšleháme, aby se cukr rozpustil, poté přidáme tvaroh, cream cheese, vanilkový extrakt a vyšleháme. Do tvarohové směsi nakonec lehce vmícháme 1/2 šlehačky. Do zbylé šlehačky vmícháme rozteklou čokoládu a prošleháme.

Na sušenkový korpus vylijeme nejdříve světlou vrstvu krému a poté vrstvu šlehačky s čokoládou, uhladíme a necháme vychladit ideálně přes noc.



Tagged: , ,

0 komentářů:

Okomentovat