neděle 18. října 2015


 Crisp talíř
Talíř určený k pečení v mikrovlnné troubě s funkcí crisp. Musím říct, že je to úžasná funkce a pečení s tímto talířem je nejen zdravé, protože nepotřebujete používat žádný tuk, ale také velmi úsporné na čas. Kuře s touto funkcí upečete za 25 min., filety lososa za 12 min. a tento koláč za 15 min. Takže oproti klasické troubě uspoříte půlku času  a navíc jídlo si zachovává větší chuť a maso je i šťavnatější. Pokud doma nemáte klasickou troubu, tak mikrovlnka s touto funkcí se skutečně vyplatí, pokud chcete vařit zdravěji a zároveň i šetřit čas.
Já mám doma tuto mikrovlnku
 a krom této funkce oceňuji i vaření v páře a plně funkční horkovzdušnou troubu. Vzhledem k tomu, že momentálně nemám klasickou troubu, tak tato mikrovlnka jí plně nahradí a troufnu si říct, že některá jídla jsou i lepší jak z klasické trouby.  

Na tento koláč budete potřebovat :



1 hrnek jáhlové mouky
1/2 hrnku celozrnné mouky
Koláč před upečením
1/2 hrnku třtinového cukru
2 vejce
1/2 hrnku mléka
150 g bílého jogurtu
1,5 lžičky jedlé sody
2 lžíce slunečnicového oleje

odpeckované a přepůlené meruňky
drobenku
1 lžičku skořice

Jak na to ?

Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady, těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného crisp talíře, poklademe meruňkami a posypeme drobenkou a skořicí. Vložíme do mikrovlnky a pečeme 12-15 minut s funkcí crisp. Koláč lze upéct i v klasické troubě na 180 °C cca 45 minut.

Tagged: , , ,

0 komentářů:

Okomentovat