Tento recept je upravená verze klasického rizota, akorát namísto rýže jsou použité jáhly a navíc je přidána riccota na zjemnění a co k tomuto receptu budete potřebovat :
na 2 porce
150g jáhel
200g dýně
100g riccoty
50 g parmezánu
1/2 cibule
1-1,5l vývaru
2 lžíce másla
a jak na to?
Cibuli nakrájíme najemno a necháme ji zpěnit na lžíci másla, poté přidáme dýni pokrájenou na menší kostičky a chvilku opékáme cca 5 minut, pak přisypeme spařené jáhly a podlijeme části vývaru a vaříme dokud jáhly nebudou uvařené cca 20 minut, v průběhu vaření postupně přiléváme vývar tak, aby byl 0,5 cm nad jáhly. Až budou jáhly uvařené vmícháme riccotu, lžíci másla a většinu parmezánu. Na talíři dozdobíme parmezánem.
0 komentářů:
Okomentovat