čtvrtek 29. října 2015



Tento recept je zdravější varianta oblíbených lívanců, lívance jsou z jáhlové mouky jsou tedy bezlepkové a jablka dodávají lívanečkům potřebnou vláčnost, navíc jsou velmi rychle připravené a jsou ideální variantou sladké snídaně.

A co budete potřebovat ?

2 nastrouhaná jablka
150g jáhlové mouky
2 vejce
1/2 lžičky skořice
1 lžíci rozinek
1/2 hrnku vlažného mléka
lžičku jedlé sody

Na dokončení:
švestková povidla - ideálně domácí
tvaroh - ochucený skořicí a doslazený javorovým sirupem

Jak na to?

Všechny ingredience na lívanečky smícháme a vznikne nám řidší těsto. Lívanečky pečeme v lívanečníků.

Lívance potřeme povidly a dozdobíme tvarohem.

Tagged: , ,

3 komentáře:

  1. Perfektní, někdy to zkusím na svoji polovičku. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam.. Dostala jsem na ně obrovskou chuť, někdy zkusím!

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat