Tento recept je zdravější varianta oblíbených lívanců, lívance jsou z jáhlové mouky jsou tedy bezlepkové a jablka dodávají lívanečkům potřebnou vláčnost, navíc jsou velmi rychle připravené a jsou ideální variantou sladké snídaně.
A co budete potřebovat ?
2 nastrouhaná jablka
150g jáhlové mouky
2 vejce
1/2 lžičky skořice
1 lžíci rozinek
1/2 hrnku vlažného mléka
lžičku jedlé sody
Na dokončení:
švestková povidla - ideálně domácí
tvaroh - ochucený skořicí a doslazený javorovým sirupem
Jak na to?
Všechny ingredience na lívanečky smícháme a vznikne nám řidší těsto. Lívanečky pečeme v lívanečníků.
Lívance potřeme povidly a dozdobíme tvarohem.
Perfektní, někdy to zkusím na svoji polovičku. :))
OdpovědětVymazaturčitě vyzkoušej, u nás moooc chutnali :-))
VymazatMňam.. Dostala jsem na ně obrovskou chuť, někdy zkusím!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm