úterý 27. října 2015


Co potřebujeme?

1 větší lilek
2 stroužky česneku
1 stonek jarní cibulky
120g uvařené quinoy
80g cizrny (uvařené nebo z plechovky)
2 sušená rajčata
50g fety
2 lžičky koření garam masaly
sůl, olivový olej

Jak na to?

Lilek podélně rozřízneme a osolíme, zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C na 25 minut. Pak lilek vyndáme a vydlabeme lžíci vnitřek lilku. Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na proužky, vložíme na pánev,  přidáme vydlabanou a pokrájenou dužinu z lilku, koření, zakápneme olejem a 3-4 minutky opékáme, pak přimícháme quinou a cizrnu, promícháme a směsí plníme vydlabané lilky. Nakonec lilky posypeme fetou a vložíme zpět do trouby, pečeme dalších cca 20 minut na 200 °C. 

Tagged: , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat