pondělí 11. ledna 2016




Tento recept byl improvizací toho co jsem doma našla a mám ráda jídla z jednoho pekáče, protože se tam krásně spojí všechny chuti a máme uvařeno 2v1. A co k tomu budete potřebovat :

4 porce králíka
1 větší bulvu fenyklu
1 velkou cibuli
6 velkých brambor
5 rajčat nebo hrst cherry rajčat
pár oliv - dle chuti (pokud někomu olivy nechutnají, nemusí být)
5 stroužků česneku
6 čerstvých snítek rozmarýnu
1 lžičku tymiánových lístků čerstvých nebo sušených
sůl
olivový olej
voda na podlití

A jak na to ?

Fenykl, cibuli, česnek nakrájíme na proužky a rozložíme do pekáče nebo plechu.  Rajčata rozčtvrtíme, brambory omyjeme, nakrájíme i se slupkou na měsíčky, přidáme na pekáč a vše osolíme. Králíka osolíme a posypeme tymiánem a přidáme na pekáč, po té vše zastříkneme olivovým olejem, přidáme olivy, rozmarýn a podlijeme vodou asi 2-3 dcl a vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca  0,5 hod přikryté poklicí či alobalem a pak 0,5hod odkryté, dokud není králík a brambory měkké, případně v průběhu pečení přiléváme vodu.

Tagged: , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat