pátek 20. listopadu 2015

 
 
 
 
 
Overnight oatmeal, neboli ovesná kaše přes noc, tak tyhle kaše já miluju k snídani, jsou lehké, zdravé, výživné a díky čerstvému ovoci osvěžující. Kombinacím na kaše se meze nekladou, já mám oblíbenou s granátovým jablkem a kokosem, jablečnou se skořicí, švestkovou s mákem a mandlemi.
Základní recept je stejný, pouze podle vlastní chuti doplňujete ingredience.
 
Základní recept
 
4 velké lžíce ovesný vloček  - používám jemné
150-200g bílého jogurtu
2 lžíce mléka nebo vody
1 lžičku chia semínek
1 lžičku sirupu, medu či jiného sladidla
 
s granátovým jablkem
vydlabané zrníčka z 1/2 z granátového jablka
1 lžíci kokosu
 
s jablky
1 střední jablko
1/2 lžičky skořice
1 lžičku rozinek
 
se švestky
4 švestky
1 lžíci máku
1 lžíci namletých mandlí
špetku skořice nebo perníkového koření
 
Kaši si připravíme večer, vše promícháme, buď i s ovocem nebo ovoce necháme navrchu a necháme přes noc v zavřené nádobě v lednici.
Určitě vyzkoušejte i banán s čokoládou,  pomeranč nebo mango s meruňkovou marmeládou, maliny s borůvkama, jahody s čokoládou a spoustu dalších. 
 

Tagged: , , ,

0 komentářů:

Okomentovat