čtvrtek 5. listopadu 2015


Tenhle recept je ideální zdravá verze lehké večeře nebo obědu či ho lze použít jako přílohu ke grilovanému  masu.

A co budete potřebovat ?

200g uvařené pohanky
200g uvařeného bulguru
1 menší cuketu
1 menší lilek
2 červené papriky
1 velkou cibuli
3 stroužky česneku
hrst petrželové natě
olivový olej
1/2 citronu
sůl, pepř,
sušené nebo čerstvé bylinky - dle chuti ( např. tymián, rozmarýn, bazalku, petržel)

A jak na to?

Cibuli nakrájíme na proužky, česnek na plátky, cuketu a lilek na menší kostky, papriku na proužky, osolíme, přidáme nasekané bylinky a zakápneme olejem. Zeleninu dáme na pečícím papírem vyložený plech a pečeme v troubě na 180-200 °C 40 minut.



Po té smícháme zeleninu s bulgurem a pohankou, osolíme, opepříme, přidáme hrst petrželové natě, 2 lžíce olivového oleje a vymačkanou šťávu z půlky citronů a promícháme.
Na talíři dozdobíme parmezánem.


Tagged: , , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat