čtvrtek 5. března 2015


Co potřebujeme ?

500g dýně hokaido
1/2 větší cibule
1,5l vývaru
50g quinoa
10g másla
1 pomeranč
asi 3 cm čerstvého zázvoru
1 lžičku koriandru
1/2 lžičky chilli
spětku muškátového oříšku
sůl

Jak na to? 

Cibuli nakrájíme na jemno a necháme ji zesklovatět na másle, přidáme na větší kostky nakrájenou dýni a opékáme 5 minut, poté zalijeme vývarem a vaříme cca 5 minut, pak přisypeme quinou, přidáme nastrouhaný zázvor a vaříme. Když je dýně měkká, polévku rozmixujeme a přidáme špetku muškátového oříšku, vymačkanou štávu z pomeranče, koriandr a chilli, provaříme a podáváme.   











Tagged: , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat