úterý 17. března 2015






Co potřebujeme ?

150g jáhlové hladké mouky
100g celozrnné mouky
3 vejce
250g bílého jogurtu
50g mletých mandlí
1 lžičku jedlé sody
80g třtinového cukru
5 oloupaných nastrouhaných jablek

Na drobenku:
60g ovesných vloček
2 lžičky skořice
1 lžíci třtinového cukru
50g mletých mandlí

Jak na to? 

V míse vymícháme z mouky, cukru, jogurtu, vajec, mandlí a jedlé sody hladké těsto, které vylijeme do pečícím papírem vyložené koláčové formy. Z nastrouhaných jablek vymačkáme přebytečnou šťávu a rovnoměrně je rozložíme na těsto.
Vločky, mandle, cukr a skořici smícháme a na pánvi necháme 5 minut opékat na sucho. Po té drobenkou posypeme koláč a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C na cca 40 minut.

Tagged: , , ,

0 komentářů:

Okomentovat