neděle 22. března 2015



Co potřebujeme?

2 kachní prsa
1 balení čerstvého špenátu
1 jablko
hrst brusinek
1 lžičku skořice
1/2 lžičky chilli
l lžičku třtinového cukru
1 lžíci krémového balsamica
1 lžičku másla
sůl

Jak na to? 

Kachní prsa z obou stran osolíme a kůži nařízneme do mřížky. Prsa vložíme na pánev nejdříve stranou s kůži, opékáme cca 3-4 minuty z každé strany, po té prsa zakápneme balsamicem a  vložíme do pekáčku. Pečeme cca 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
Mezitím si připravíme jablka. Jablka nakrájíme na slabé proužky a smícháme se skořicí, chilli a lžičkou třtinového cukru.  Na pánvi rozhřejeme máslo a vložíme do ní jablka a brusinky, necháme jablka lehce zkaramelizovat.
Špenát spaříme a osolíme.
Kachní prsa nakrájíme na plátky a servírujeme na špenátu s jablky. Podáváme s pečenými brambory. 

Tagged: , ,

0 komentářů:

Okomentovat