středa 1. dubna 2015


 Co potřebujeme ?

800g zadního hovězího masa
2 cibule
4 stroužky česneku
4 stonky řapíkatého celeru
4 mrkve
2 velké papriky
2 konzervy fazolí
700g rajčatového pyré
1 kg brambor
0,7- 1l vývaru
2 lžičky tymiánu
2 lžičky rozmarýnu
1 lžičku římského kmínu
2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky skořice
1 lžičku koriandru
1/2 lžičky chilli
3 bobkové listy
2 dcl červeného vína
2 lžíce oleje
1 lžíci másla
sůl
pepř
1 zakysanou smetanu nebo jogurt na ozdobu

Jak na to?

Maso nakrájíme na střední kostičky, osolíme, opepříme a opékáme na pánvi s lžíci oleje cca 5 minut, poté podlijeme 1dcl vína a necháme víno úplně vyvařit, pak maso přendáme do většího pekáčku či vysokého plechu.  
Zeleninu nakrájíme (cibuli na kostičky, česnek, mrkev, papriky, celer na plátky) a vložíme na pánev s lžíci oleje, přidáme všechno koření, kromě rozmarýnu a opékáme cca 10 minut, poté přilijeme 1 dcl vína a necháme víno zcela vyvařit. Pak přidáme do zeleninové směsi  rajčatové pyré, provaříme a vložíme do většího pekáčku k masu, přilijeme vývar a vše promícháme. Masovou směs vložíme do předehřáté trouby na 170 °C na cca 2,5 hodiny a občas promícháme, případně podlijeme ještě vývarem nebo vodou.
Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké cca 3mm plátky, brambory osolíme a promícháme je s rozmarýnem a máslem.
Poté vyndáme maso z trouby a do masové směsi vmícháme fazole, na vrch masové směsi rozložíme plátky brambor, vložíme zpátky do trouby a pečeme dalších cca 45 minut, dokud není maso a brambory měkké.
Podáváme se lžíci zakysané smetany.

Tagged: , ,

0 komentářů:

Okomentovat