úterý 28. dubna 2015





Co potřebujeme ?
na 2 porce


2 filety lososa
2 lžíce medu
2 lžíce olivového oleje
2 limetky
1,5 pomeranče
1 malou červenou cibuli
1 lžíci čerstvého koriandru
1/2 avokáda
sůl, pepř


Jak na to?


Vymačkáme šťávu z půlky pomeranče a smícháme s medem. Lososa osolíme, opepříme a potřeme marinádou z pomeranče. Na dno menší zapékací misky vložíme 3 plátky pomeranče a 3 plátky limetky a na ně položíme filety lososa. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut na 170 °C. V polovině pečení lososa ještě jednou potřeme marinádou.


Mezitím si připravíme salsu s avokáda. Avokádo oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibulku nakrájíme na drobno, oloupaný pomeranč nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do misky, přidáme šťávu z limetky, koriandr, sůl, pepř a olej a lehce promixujeme mixerem. 
Upečeného lososa podáváme se lžíci avokádové salsy a rýží.


Tagged: , , ,

0 komentářů:

Okomentovat