čtvrtek 6. listopadu 2014






Co potřebujeme?


Dortový korpus:
5 vajec
120g polohrubé mouky
120g cukru krupice

1 lžíci oleje
špetku prášku do pečiva nebo jedlé sody



Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, z bílků  vyšleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, olejem, práškem do pečiva a nakonec přidáme sníh z bílků. Těsto vlijeme do dortové formy, uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 10-15 minut. Korpus necháme vychladit.

Jablečná směs:
6 středních jablek
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukr
cukr krupice - dle chuti
špetku skořice

Jablka oloupeme, nastrouháme na struhadle a dáme do hrnce, přilijeme 100ml vody, přidáme cukr, skořici a podusíme, aby jablka pustila šťávu, pak přidáme puding, necháme provařit a dáme vychladnout.  Po vychladnutí navrstvíme na korpus.

Smetanová vrstva:
200ml zakysané smetany
1 šlehačka na šlehání  min. 30 % tuku
moučkový cukr - dle chuti
na posypaní skořice
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Vyšleháme šlehačku a smícháme se zakysanou smetanou. Navrstvíme na vrstvu jablečné směsi. Posypeme skořicí.  

Tagged:

1 komentář:

  1. Vyzkoušela jsem,je to jednoduché a rychlé.Těsto je sice vyšší,ale jde to vše krásně dohromady.Mňam!Andy

    OdpovědětVymazat