pátek 7. listopadu 2014



Co potřebujeme? 

300-350g rýže arborio 
5 stonků chřestů
200g předvařených vyloupaných krevet
1 cibule
150ml bílého vína
1 litr vývaru
50g másla
100g parmezánu
balíček šafránu cca 1g
4 stroužky česneku



Jak na to?

Rizoto:
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, půlku másla vložíme na pánev, přidáme cibuli, necháme jí zesklovatět, přidáme rýží a chvilku mícháme, podlijeme vínem, necháme vyvařit a pak postupně podléváme vývarem, tak aby vývar byl kolem 1 cm nad rýži, přidáme šafrán  a občas promícháme. Když je rýže hotová, nesmí být úplně suchá, vypneme sporák a přimícháme zbytek másla a parmezán, měla by vzniknou "jakoby" omáčka, do hotového rizota přimícháme chřest a krevety.

Chřest:
Vložíme do vroucí osolené vody, vaříme na skus  3-5 minut.

Krevety:
Zpěníme máslo s nakrájeným česnekem na plátky, poté přidáme krevety a opekáme 3-5 minut, pak zakápneme vínem.

Tagged: , , , ,

0 komentářů:

Okomentovat