Co potřebujeme?
300-350g rýže arborio
5 stonků chřestů
200g předvařených vyloupaných krevet
1 cibule
150ml bílého vína
1 litr vývaru
50g másla
100g parmezánu
balíček šafránu cca 1g
4 stroužky česneku
Jak na to?
Rizoto:
Cibuli nakrájíme na malé kostičky, půlku másla vložíme na pánev, přidáme
cibuli, necháme jí zesklovatět, přidáme rýží a chvilku mícháme,
podlijeme vínem, necháme vyvařit a pak postupně podléváme vývarem, tak
aby vývar byl kolem 1 cm nad rýži, přidáme šafrán a občas promícháme. Když je rýže
hotová, nesmí být úplně suchá, vypneme sporák a přimícháme zbytek másla a
parmezán, měla by vzniknou "jakoby" omáčka, do hotového rizota přimícháme chřest a krevety.
Chřest:
Vložíme do vroucí osolené vody, vaříme na skus 3-5 minut.
Krevety:
Zpěníme máslo s nakrájeným česnekem na plátky, poté přidáme krevety a opekáme 3-5 minut, pak zakápneme vínem.
0 komentářů:
Okomentovat